Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Nagyméretű sarok ülőgarnitúra

Ha valaki nagy családdal, vagy baráti körrel rendelkezik, akkor praktikus lehet számára a nagyméretű sarok ülőgarnitúra, hiszen sok embert kell leültetnie egyszerre. Lássuk, hogy kinek és hova lehet hasznos ez az ülőalkalmatosság.

Panelba vagy sem?


Attól függően, hogy mekkora hellyel rendelkezünk, akár panelba is jó választás lehet. Ha egy nagyobb nappalink van, amiben van egy minimum 240-es falfelület, akkor tökéletes sarokkanapé lehet számunkra a puffos Requiem sarokülő, ami 235 centiméteres hosszával pont beférhet. Ez azért is praktikus, mert sok ülőhelyet biztosít, roppant dekoratív és amennyiben a vendégek maradnának éjszakára, akkor még ágyazható, ágyneműtartós sarok ülőgarnitúra is egyben. Fekvőfelülete 231x155-ös, ezért vagy 2 felnőtt, vagy 3-4 gyermek számára is kényelmes éjszakai pihenőhelyet biztosíthat a benne lévő ortopéd szivacsnak hála. Ennek köszönhetően, még akár állandó alvásra is alkalmas lehet. Nagyon fontos dolog, hogy vásárlás előtt tisztázzuk le, hogy milyen irányú legyen. Összeszerelése komoly fizikai megterhelést jelent, ezért ne fogjanak hozzá, lehetőleg bízzák szakemberekre.

Amennyiben ez a méret nem lenne elegendő, akkor a hatalmas Rió sarokülő lehet az ideális választás. Ez a sarokülő nagyon közkedvelt vásárlóink körében, mivel azon túl, hogy nagy, kifejezetten kényelmes is. Arról nem is beszélve, hogy mindennapi alvásra is használható, kivéve U alakban, mert akkor nem ágyazható. Külső mérete U alakban 380 cm x 205 cm x 180 cm x 78 cm, ami, ha jobban átgondoljuk, nem egy elhanyagolható méret. Karfával nem rendelkezik, igazi dísze lehet bármilyen szobának, amibe befér. Szállítása, összeszerelése rendkívüli fizikai terheléssel jár, ezért, ha nincs segítsége az átvételkor, akkor mindenképp éljen az összeszerelési szolgáltatásunkkal.

  • 1/3

Hogyan válasszunk nagyméretű sarok ülőgarnitúrát?

Nagyon fontos minden sarokkanapé vásárlása előtt, hogy ellenőrizzük, hogy minden falra befér-e, mivel kellemetlen az összeszerelés után azzal szembesülni, hogy lelóg az adott falról, vagy rossz irányút rendeltünk, így nem tudjuk kedvünk szerint szabadon állítani, csak falhoz. Ez is egy nagyon lényeges dolog, mert nem minden sarokgarnitúra állítható térben elhelyezve, mivel nem bírja a támlája. Ami igazán stabil és strapabíró, azok térben is állíthatóak.

Ha az irányokkal tisztában vagyunk, akkor mindenképp át kell gondolni, hogy milyen funkciót fog betölteni otthonunkban az ülőgarnitúra, hiszen attól nagyban függ a szövetválasztás. Amennyiben állandó alvásra tervezzük, akkor mindenképp szövet borítást válasszunk rá. Ezt könnyebb ágyazni, valamint praktikusabb is. Az egyetlen, amivel meggyűlhet a bajunk, azok pedig a foltok. Az ülőgarnitúrák tisztításához összeszedtünk néhány tippet, olvassa el bátran blogbejegyzésünket.

Amennyiben csak a vendégek fogadása a cél, esetleg időnként valaki aludna a sarokülőn, akkor nyugodtan választhatunk textilbőrt. Nappaliba ez praktikusabb, mivel ott gyakrabban történnek balesetek, mint például foltok. A textilbőrt könnyebb tisztítani, elég letörölni róla a foltokat.

Ha pedig nincs elég helyünk a lakásban egy ilyen monumentális sarokülőnek, akkor szép számmal rendelkezünk átlagos méretűekkel is, azokból is megéri szemezgetni. Ezek is alkalmasak állandó alvásra, tehát a kényelemről sem kell lemondanunk a dekoratív sarokgarnitúra kedvéért.

Amennyiben mégsem tudna dönteni, keressen minket bátran, hogy segíthessünk megtalálni az Önnek tökéletesen megfelelőt.