Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ággyá alakítható sarok ülőgarnitúra

Blogunkban foglalkoztunk már az ággyá alakítható kanapéval, most itt az ideje, hogy körül járjuk kicsit az ággyá alakítható sarok ülőgarnitúra témakörét.

A sarok ülőgarnitúra praktikuma

Egy sarok ülőgarnitúra igazán jól mutat a nappaliban, és helytakarékos megoldás. Nem elég, hogy dekoratív, 4-5 ember kényelmesen elfér rajta, tehát több embert tudunk rá leültetni, mint egy sima kanapéra. Ez jól jöhet, ha nagyobb a baráti társaság.Nem véletlen, hogy a sarok ülőgarnitúrákat úgy gyártják, hogy ággyá alakíthatóak legyenek, bár nem feltétlenül alkalmas mindegyik az állandó alvásra. Természetesen nem is biztos, hogy éppen arra van szükségünk, hogy a sarokgarnitúra mindennapi alvásra készüljön, lehet akár csak időnként használni alvásra, sőt, van, aki életében nem próbálta még ki.

Nehéz a választás

Mint sok minden másban, itt sem egyszerű kiválasztani a megfelelő darabot, mivel jó esetben 5-10 évig minimum használatban lesz, tehát vigyázzunk, hogy minden adattal felszerelkezve érkezzünk a bemutatóterembe. Ez azért is praktikus lépés, mivel egy bemutatóteremben megtapogathatjuk, kipróbálhatjuk a kiállított ülőgarnitúrákat, így meggyőződhetünk róla, hogy tényleg tetszik-e nekünk. Lényeges, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mely színek harmonizálnak az otthonunk színeivel. Nagyon játékos és vidám tud lenni, hogy ha a kanapénk színe megegyezik mondjuk a függönyével, illetve bármely bútorral, kiegészítővel. A Katrin sarokkanapé például több színváltozatban is elérhető, így minden esetben megtalálhatjuk a szobánkba illőt. Mivel sarokkanapéról beszélünk, ezért akár 2 külön színből is összeállíthatjuk a bútort.  Kiemeljük, hogy jó ötlet lehet, hogy azok harmonizáljanak egymással, ha nem szeretnénk egy villogó hatású, a szemet fárasztó légtérben élni.

Egy nagyon fontos hibázási lehetőséget tudunk kiküszöbölni azzal, hogy már az elején eldöntjük, hogy milyen legyen a sarokülő. Vagyis, hogy jobbos, illetve balos kivitelt választunk. Léteznek már univerzálisak is, amelyek esetében nem lehet hibázni, mivel a sarok rész mindkét oldalra szerelhető. A szóban forgó a sarokülőknél ezt a funkciót akár váltogathatjuk is, ezzel is okozva némi változatosságot az otthonunkban.

Milyen legyen a matrac és a huzat?

A matrac kérdésköre általában érdekes kérdéseket vet fel, mert van amelyiket csak rugós, de van amelyiket csak szivacsos kivitelben gyártjuk. A rugós fekvőfelületet azoknak ajánljuk, akiket nem zavar a fémszerkezet. A rugó minősége a döntő ebben az esetben, mert míg egy jó minőségű rugóval szerelt sarokülő nem gödrösödik, addig egy olcsóbb, de rosszabb minőségű rugós hajlamos a gödrösödésre. Sok esetben alkalmaznak a rugók közti rész kitöltésére habot vagy szivacsot. Ennek hatása, hogy tartósabb és keményebb matracot kapunk általa.
A másik lehetséges fekvőfelület a szivacsos. Ennél a típusnál is sok minden függ a minőségtől és a vastagságtól egyaránt. Ha időszakos alvásra, mintegy vendégágyként használnánk, akkor még megfelelhet az átlagban alkalmazott 6-10 centis szivacsvastagság. Ellenben, ha az állandó alvás a cél, akkor érdemes vastagabb, jó minőségű szivacsot kérni a sarokülőnkbe.

Végül a huzat, amiről szót kell ejtenünk, mivel itt is a tervezett használattól függ, hogy mi a praktikus. A nem - vagy alkalmankénti - alvásra használt sarokgarnitúra esetében nem gond a textilbőr borítás. Mivel ez rendkívül jól néz ki, így igen közkedvelt is. Ha pedig állandó alvásra szánjuk, akkor a legcélszerűbb a szövet használata, mivel az a legkényelmesebb az állandó alvásra.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal, munkatársaink állnak rendelkezésére!