Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ágyazható, ágyneműtartós ülőgarnitúra

 Nagyon sokan keresnek mostanában ágyazható, ágyneműtartós ülőgarnitúrát.

Hogy is kell ezt elképzelni? Mi az, amiben más, mint egy kihúzható kanapé? Ennek jártunk utána cikkünkben.

Ülőgarnitúra

Ülőgarnitúra lehet egy kanapé, egy sarokkanapé, minden olyan ülőalkalmatosság, amit többnyire a nappaliban használunk ülőfelüetnek. Igen ám, de nem minden kanapé alkalmas állandó alvásra is. Vannak a kihúzható, inkább vendégágynak használatos kanapék, ezek általában nem a kényelmükről híresek. Mivel a kinyitás után nem feltétlenül esik egy síkba az egész fekvőfelületük, ezért hosszútávon kényelmetlen és előbb-utóbb a derékfájás közvetlen okozója lehet. Tehát attól függ, hogy milyet érdemes választani, hogy milyen funkciót fog betölteni az otthonunkban.

Borítása lehet a textilbőrtől kezdve a plüssön át a szövetig mindenféle, attól függően, hogy ki mit kedvel. Persze praktikussági szempontokat is jó figyelembe venni, mivel, ha csak a dekoráció és ténylegesen kanapéként van használva az ülőgarnitúra, akkor a textilbőr a legjobb választás, mivel a bőr ülőgarnitúra könnyen tisztán tartható.

A szövetet akkor érdemes választani, hogy ha a kanapé inkább az állandó alvás színtere, mivel a szövet melegebb és kellemesen lehet rajta aludni. 

Ágyazható

Mit is jelent az a fogalom, hogy ágyazható? Hiszen minden ágy ágyazható, amin lehet aludni. Igen ám, de ebben az esetben az állandó alvás funkcióját kell alatta érteni.

Mi az, ami állandó alvásra alkalmas? Az olyan kanapékat, ülőgarnitúrákat nevezzük állandó alvásra alkalmasnak, aminek a fekvőfelülete egy szivacsból áll személyenként. Tehát általában ez a lehajtható, ággyá alakítható kanapék szinonimája. Ez azért fontos, mivel sokkal kényelmesebb egy olyan felületen aludni minden nap, ami egy szintben van, nem több darabból van összeillesztve, így kényelmes, pihentető alvást biztosít. Természetesen sokan idegenkednek a kanapéktól, hogy ha az a cél, hogy minden éjjel azok kell aludni, bár ez legtöbbször a rossz tapasztalatokban gyökerezik. Hiszen ki ne tapasztalta volna, hogy fájt a dereka egy kényelmetlen kihúzható kanapén töltött éjszaka után?! Éppen ezért nagyon lényeges, hogy ezt még a vásárlás előtt tisztázzuk, hiszen ülőgarnitúrát nem 1 évre vesz az ember.

Ágyneműtartós

Miért praktikus, hogy ha egy ülőgarnitúra rendelkezik ágyneműtartóval?Többek között azért, mert van hol tartani az ágyneműt. Na persze ez nem ilyen egyszerű, de ha jobban belegondolunk, milyen jó, hogy csak előrehúzzuk az ülőgarnitúránk ülőfelületét, és már fel is tárult az ágyneműtartó. Ilyen tulajdonsággal rendelkezik például a Vigó Silver kanapé. Ez jó pont, hiszen közel van, csak ki kell vennünk belőle, lehajtani a háttámlát és kész is az ágyunk az éjszakára. Persze meg is kell ágyazni, ami így sokkal egyszerűbb és mindenki számára könnyebb.

Azért is praktikus, mivel így nincs szükség külön ágyneműtartó szekrényre, bútorra. Mivel ezek az esetek jelentős részében teret vesznek el a szobából, ezért, ha nincs óriási nappalink, akkor semmiképp nem javasolt. Arról nem is beszélve, hogy többnyire ezeket a bútorokat másra már nem lehet használni, maximum egy virágot tartani a tetején.

A három fogalom ötvözetéből jön létre az az ülőgarnitúra típus, amit mi csak állandó alvásra szánt ágynak hívunk, hiszen kényelmét tekintve vetekszik egy franciaággyal, de mégis jól funkcionál ülőhelyként is.