Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ágyazható, ágyneműtartós sarok ülőgarnitúra

Nem mindenki lehet lakberendező, stylist és a lakás tulajdonosa egyben. Éppen ennek köszönhető a napjainkban méltán népszerű térhódítása a lakberendezésnek. Nagyban megkönnyíti az ember életét, hogy ha van valaki, aki összehangolja a színeket és formákat ahhoz, hogy lakhelyünk harmonikus és igazán otthonos legyen.

Amennyiben a lakás főbb színei kiválasztásra kerültek, akkor már csak a hozzájuk passzoló bútorokon van a sor. Ezek közül is az egyik legfőbb éke lehet az otthonunknak egy jól megválasztott sarokgarnitúra. Milyen jó is egy fáradt nap után bemenni a nappaliba és akár szó szerint lerogyni a kedvenc sarokkanapénkra.

Vásárlás előtt fontos átgondolni, hogy hová és milyen ülőgarnitúrát gondolunk, mivel járhatunk akár a legsokszínűbb boltban is, ha nincs elképzelésünk arról, hogy milyen is a számunkra ideális ülőalkalmatosság. Gondolunk itt arra, hogy jobbos vagy balos legyen a sarokülőnk, illetve milyen is legyen a borítása, állandóan rajta kívánunk-e aludni vagy sem, legyen-e ágyneműtartója avagy sem. Vegyük sorra a fenti pontokat, hogy megpróbáljuk árnyalni a képet, így nem veszünk el a kínálatban.

Mit gondoljunk végig?

Az irány rendkívül fontos momentum, mivel nem mindegy, hogy ha a falra szeretnénk tolni, akkor merre is van az a sarok, hiszen, ha fordítva, mint ahogy elképzeltük, az rendkívül kellemetlen és nem utolsó sorban drága mulatság.

A szövet kiválasztása is egy sarkalatos pont, hiszen egyben magával vonja a következő pontot. Ha mindennapos alvásra tervezzük a sarokgarnitúrát, akkor semmiképp sem célszerű az, hogy textilbőr legyen a kiválasztott szövet. Egészen egyszerűen azért, mivel télen hideg rajta aludni, nem hozza az „ágy melegét”, valamint a lepedő is hajlamos csúszkálni rajta. Erre inkább a sima szöveteinket ajánljuk, mivel azok kellemesebbek a mindennapi használat során.

Már csak az ágyneműtartó kérdése van hátra, amit igazából a praktikum miatt érdemes kérni, hiszen valahol tartani kell az ágyneműnket. Az erre kialakított ágyneműtartókkal az az egyetlen baj, hogy elveszik a rendelkezésre álló teret, és relatíve funkciójuk nincs, nem tartunk benne ruhákat, vagy akár könyveket.

Gyerekszobába sarokgarnitúra

Amennyiben a gyerekszobába gondoltunk sarokgarnitúrát, akkor azért azt vegyük figyelembe, hogy ne foglaljon el túl sokat a szobából, mivel a gyermekek, természetüknél fogva szeleburdik, imádnak rohanni, futkosni és nem utolsó sorban utálják a rendet. Ezeket nem mindegy, hogy mekkora helyen tudják kivitelezni, ezért minden esetben a szobában tervezzük meg, hogy befér-e a sarokülő és ha igen, milyen méretű.

Itt az ágyneműtartó még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen általában kisebb a tér, mint egy nappaliban, tehát még kevésbé opció egy tárolóalkalmatosság. Szintén fontos, hogy könnyen ágyazható legyen, hiszen a kis kezeknek ez is nagy munka, vagy ha ránk marad sem mindegy, hogy mennyit kell vele bajlódni. Ide remek választás lehet az Elza sarokkanapé, ami nem túl nagy, de kényelmes méretű fekvőfelületet biztosít akár 2 gyermeknek is. Szövetek tekintetében itt is igen sokszínű a választékunk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, de még nem biztos magában, illetve segítségre lenne szüksége a választásban, keressen minket bizalommal!