Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ággyá alakítható kanapé mindennapos használatra!

Napjaink panelének az egyik nagy hátulütője, hogy soha nincs hely mindennek, amit szeretnénk. Miért lenne ez másképp az ágyakkal? Ritka alkalom az, ha egy lakásban van hely hálószobának és nappalinak egyaránt. Akiknél ez nem megoldható, nekik ajánljuk az áthidalómegoldást, a mindennapi alváshoz készült, ággyá alakítható kanapét.

Kanapé és ágy egyben?

Hogy is kell ezt elképzelni a valóságban? Nem csoda, ha szkeptikus az ember, mivel sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ami mutatós és kényelmes kanapénak, az nem az ágynak. Hullámos, valamerre lejt, esetleg több részből áll, ami pont deréknál nyom, így adott a derékfájás. Ami pedig kényelmes lenne az nem lesz a nappalink dísze. Ahogy látható, elég sok kritériumnak kell megfelelnie annak az ülőalkalmatosságnak, amiről elmondhatjuk, hogy mindkét ágytípus előnyét ötvözi magában.

Fontos továbbá, hogy kinyitáskor és összecsukáskor ne kelljen átrendezni a szobát, sem pedig nagyot emelni, mivel az sem túl derékbarát. Jelentős szempont lehet, hogy rendelkezzen egy saját ágyneműtartóval, hiszen helyhiányról beszélünk, nincs szükség egy újabb bútordarabra, ami a helyet foglalja. Arról nem is beszélve, hogy amikor munka után este csak elnyúlnánk az ágyon, senki nem vágyik arra, hogy csak egy erőemelő bajnokság utánfekhessen le, mivel az ágy kinyitása macera.

Ebből a szempontból is roppant előnyös a Vigó Summer Kanapénk, mivel egy rövid mozdulatsorral kanapéból kétszemélyes ággyá alakítható. Ha előre húzzuk az ülőfelületet, akkor meglátjuk az ágyneműtartót, majd a hátlapot előre döntve kész is az ágy, már csak az ágyazás nemes feladata vár ránk.


Kérdés szokott lenni, hogy mit csináljunk nyitott állapotban a háttámlaként, illetve karfaként funkcionáló párnákkal? Mivel ezek funkciójukat vesztik a kinyitás után, ezért célszerű kialakítani neki egy helyet a szoba sarkában, esetleg, ha fal mellett van az ágy, oda tenni őket, mintegy falvédő jelleggel.

Milyen legyen a matrac?

A jó alvás egyik legfőbb kiegészítője a megfelelő matrac. Ahogy fenn említettük, a legtöbb, ággyá alakítható kanapét nem mindennapos alvásra tervezték. Ez észrevehető a matrac tartósságában, valamint keménységében is. Amelyiket mégis, azoknál a fekvőfelület bonellrugós, esetleg relax zónás. Ezeket onnan ismerhetjük fel, hogy keményebbek az átlagnál, ami ideális a gerincnek alvás szempontjából.


A bonellrugót úgy kell elképzelni, hogy több száz bonell rugóstagot fűznek egymásba, és mivel ezek külön állnak, így nem tudnak egymással súrlódni, így optimális az átlagsúlyú személyeknek. Az egyetlen, amit hátrányként tudunk említeni az az, hogy nem előnyös azoknak a személyeknek, akik az átlagosnál nagyobb testsúllyal rendelkeznek. Természetesen, nálunk nekik is találunk megoldást, hogy kényelmesen alhassanak. Amennyiben a bonellrugók közé szivacsokat helyeznek el, akkor már relax zónás kanapéról beszélünk, ami szintén hozzájárul a kényelmes és pihentető alváshoz.
Igazából ez nincs kőbe vésve, de egy jótanács, hogy amennyiben állandó alvásra vásárolunk ággyá alakítható kanapét, akkor lehetőleg ne legyen a bevonata textilbőr. Télen hideg, nyáron, tapad és még a lepedő is csúszkál rajta. Ha ellenben csak a nappalinkat szeretnénk kiemelni egy remek kanapéval, akkor mindenképp csak ajánlani tudjuk.


Ha pedig már csak a színválasztás van hátra, keresse bizalommal munkatársainkat, mindenben állnak rendelkezésükre.